President Obama appoints 2 more Vietnamese to key administration posts

From the White House

WASHINGTON, DC – Today, President Obama announced his intent to nominate the following individual to a key Administration post:
 
·         Alan Cohen – Member, Social Security Advisory Board

The President also announced his intent to appoint the following individuals to key Administration posts:
 
·         Thomas R. Nides – Chairman, Board of Trustees of the Woodrow Wilson International Center for Scholars

·         Laura Paulson – Member, Committee for the Preservation of the White House

·         Quyen D. Chu – Member, Board of Directors of the Vietnam Education Foundation

·         Anhlan P. Nguyen – Member, Board of Directors of the Vietnam Education Foundation

 

President Obama said, “The extraordinary dedication these men and women bring to their new roles will greatly serve the American people.  I am grateful they have agreed to serve in this Administration and I look forward to working with them in the months and years to come.”

 

President Obama announced his intent to nominate the following individual to a key Administration post:

Quyen D. Chu, Appointee for Member, Board of Directors of the Vietnam Education Foundation

Quyen D. Chu is Chief of Surgical Oncology at LSU Health Science Center in Shreveport, Louisiana.  He is also Director of the Peritoneal Surface Malignancies Program and Charles Knight, Sr. Endowed Professor of Surgery at Louisiana State University.  His involvement with the Vietnam Education Foundation includes serving as host and coordinator of the 2012 Annual Conference, held in Shreveport, Louisiana.  In 2013, he received the Vietnamese-American Youth Excellence Recognition Award from the Vietnamese Culture & Science Association.  He was named among “Top Doctors” by U.S. News & World Report and Castle Connolly, and in 2009 and 2010, he was named “Most Influential Doctor” by USA Today.  Dr. Chu received a B.A. from Dartmouth College, an M.B.A. from Centenary College, and an M.D. from Brown University’s School Of Medicine.

Anhlan P. Nguyen, Appointee for Member, Board of Directors of the Vietnam Education Foundation

Anhlan P. Nguyen is an IT Portfolio Manager at the University of Texas MD Anderson Cancer Center, a position she has held since 2002.  She was first appointed to the Board of Directors of the Vietnam Education Foundation in 2012.  From 1995 to 2002, she was an IT principal consultant and project manager at Metro Information Services/Keane, Inc. in Houston, Texas.  Ms. Nguyen has been Chair of the Board of Directors of the Vietnamese Culture and Science Association since 2005, and in 1990, she founded the Vietnamese Youth Center of Toronto.  She received the Women’s Leadership Empowerment Award from the Texas Women Empowerment Foundation in 2011.  Ms. Nguyen received a B.S. and an M.S. in Computer Science from the University of Toronto.

Anhlan P. Nguyen

Báo Người Việt hoan nghênh quý vị độc giả đóng góp và trao đổi ý kiến. Chúng tôi xin quý vị theo một số quy tắc sau đây:

Tôn trọng sự thật.
Tôn trọng các quan điểm bất đồng.
Dùng ngôn ngữ lễ độ, tương kính.
Không cổ võ độc tài phản dân chủ.
Không cổ động bạo lực và óc kỳ thị.
Không vi phạm đời tư, không mạ lỵ cá nhân cũng như tập thể.

Tòa soạn sẽ từ chối đăng tải các ý kiến không theo những quy tắc trên.

Xin quý vị dùng chữ Việt có đánh dấu đầy đủ. Những thư viết không dấu có thể bị từ chối vì dễ gây hiểu lầm cho người đọc. Tòa soạn có thể hiệu đính lời văn nhưng không thay đổi ý kiến của độc giả, và sẽ không đăng các bức thư chỉ lập lại ý kiến đã nhiều người viết. Việc đăng tải các bức thư không có nghĩa báo Người Việt đồng ý với tác giả.

Một ông ở Texas bị mất 9 ngón tay và cả hai chân vì biến chứng cúm

video
Một người đàn ông 51 tuổi ở tiểu bang Texas mới đây vừa bị cưa cả hai chân dưới đầu gối và chín ngón tay vì các biến chứng do bệnh cúm gây ra. Bản tin của tờ báo địa phương Star-Telegram cho hay hôm 3 Tháng Giêng, ông Brian Herndon bị sốt nhẹ. Nhưng sang đến ngày hôm sau, thân nhiệt của ông vẫn không sút giảm.

Trúng số $560 triệu, nhưng vì muốn ẩn danh, không lấy được tiền

Một phụ nữ ở tiểu bang New Hampshire vừa trúng độc đắc hơn nửa tỷ đô la, nhưng lại không lấy được tiền, chỉ vì bà không muốn thế giới biết mình là ai.

Tiệm CaliBurger ‘nhìn mặt’ khách hàng, có thể đoán sẽ mua gì

Một tiệm bán hamburger ở thành phố Pasadena hiện là nơi thử nghiệm kỹ thuật giúp cho khách hàng vào mua không cần phải rút ví trả tiền, vì đã nhận ra mặt của họ, theo bản tin của đài truyền hình KABC 7.

Giám đốc CDC Mỹ từ chức do xung đột quyền lợi tài chánh

Người được Tổng Thống Donald Trump bổ nhiệm vào chức vụ giám đốc Trung Tâm Kiểm Soát Phòng Ngừa Dịch Bệnh Mỹ (CDC), bà Brenda Fitzgerald, bất ngờ đệ đơn từ chức hôm Thứ Tư, sau khi có các nguồn tin cho hay bà từng mua cổ phiếu của các công ty thuốc lá.

Nhớ Đinh Cường.

Phạm Xuân Đài Họa sĩ Đinh Cường sinh năm 1939 tại Thủ Dầu Một, VN, sống ở Huế, Đà Lạt và Sài Gòn cho tới năm 1989. Hiện ông cư ngụ tại Burke, Virginia, Hoa Kỳ. Ông là học sinh trường...

Đô la Mỹ tiếp tục xuống giá

Giá trị đồng đô la Mỹ tiếp tục đi xuống so với tiền tệ các nước kinh tế quan trọng trên thế giới, và các nhà xuất cảng ở Mỹ rất vui mừng.

Nhớ Đinh Cường

Phạm Xuân Đài Tuần qua, trong khi xem lại một số giấy tờ cũ, tôi tình cờ thấy mấy bức thư của họa sĩ Đinh Cường. Trong thời gian tôi làm báo Thế Kỷ 21 từ năm 1993 đến 2007 tại...

Mang súng gỗ đi ăn cướp, bị bắt

Cảnh sát cho hay một ông định dùng súng giả, làm bằng chân bàn ghế, để đi cướp một tiệm tạp hóa ở tiểu bang Ohio