What Vietnamese children in Little Saigon say about their fathers

Titi Mary Tran/Nguoi Viet English

A tight hug between father and son. (Photo: Titi Mary Tran)

Father’s Day isn’t celebrated in Vietnam. There, the stereotypical father is stern and quiet. The third Sunday in June is just another day.

But in Orange County’s Little Saigon, children of Vietnamese heritage can’t help but gush about their dads. These younger, American-raised fathers seemingly are participants in child rearing, active in their kids’ lives and passionate about parenting.

Their kids have taken note.

Nguoi Viet News reporter interviewed 10 Vietnamese children, ages 5 to 11, and ask them to share feelings and facts about their dads. Their responses were predictably funny and heartwarming. Some even showed a bit of cluelessness about their dads, as this video will show.

One thing they were sure about? There’s nothing better than spending time with Dad.

Happy Father’s Day!

Báo Người Việt hoan nghênh quý vị độc giả đóng góp và trao đổi ý kiến. Chúng tôi xin quý vị theo một số quy tắc sau đây:

Tôn trọng sự thật.
Tôn trọng các quan điểm bất đồng.
Dùng ngôn ngữ lễ độ, tương kính.
Không cổ võ độc tài phản dân chủ.
Không cổ động bạo lực và óc kỳ thị.
Không vi phạm đời tư, không mạ lỵ cá nhân cũng như tập thể.

Tòa soạn sẽ từ chối đăng tải các ý kiến không theo những quy tắc trên.

Xin quý vị dùng chữ Việt có đánh dấu đầy đủ. Những thư viết không dấu có thể bị từ chối vì dễ gây hiểu lầm cho người đọc. Tòa soạn có thể hiệu đính lời văn nhưng không thay đổi ý kiến của độc giả, và sẽ không đăng các bức thư chỉ lập lại ý kiến đã nhiều người viết. Việc đăng tải các bức thư không có nghĩa báo Người Việt đồng ý với tác giả.

  • Toi Ke

    One of the best video interview ever!
    Thank you